fredag den 29. august 2014

Broccolitærte ala stenalderkost

Broccoli tærte

Broccoli tærte




Du skal bruge:

  • 3 dl mandelmel
  • ½ del hørfrø / sesamfrø
  • 1 spsk HUSK
  • 40 gram smør
  • 4 æg
  • 2½ dl fløde
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprika
  • salt og peber
  • 150-200 gram revet ost - jeg brugte mozarella
  • ½ broccoli - ca. 250 gram
  • 2 forårsløg
  • 3 håndfulde frisk spinat
  • 3 tsk hakkede soltørrede tomater i olie
  • Tærtefad på 28 cm

Du skal gøre: 
  • Hørfrø/sesamfrø hakkes og blandes sammen med mandelmelen
  • Bland husk, smør, 1 æg og 1 tsk salt i - bland indtil det er en fast ens masse
  • Smør tærteformen, fx med olie eller smør
  • Fordel dejen i formen og prik huller i bunden - husk at komme op langs kanterne
  • Stil tærten i køleskabet i en time
  • Start ovnen på 180 grader
  • Bag tærten i 10 min mens fyldet laves
  • Broccoli rives med en lille/mellem riveplade
  • Forårsløgene og spinat hakkes fint og blandes op i broccolien
  • Bland de hakkede tomater, revet ost og lidt salt og peber til resten
  • I en skål blandes fløde og de resterende 3 æg - det skal være en masse
  • Herefter blandes dette sammen med resten af - det skal være blandet godt
  • Når tærtebunden er færdig hældes blandingen op i denne og det hele bages i 25 min.
  • Lad tærten køle lidt af, før den tages ud af formen.

Opskriften kommer originalt fra Sannabananas Stenalderkost

2 kommentarer:

  1. Nøj, den ser bare lækker ud.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er også rigtig lækker og kan virkelig anbefales :)

      Slet