søndag den 17. august 2014

Tunmoussen!

Tunmousse


Den originale opskrift er fra Arla lige her, men igen er den alt for fed til mig.
Opskriften endte derfor med at lyde som følgende:

  • 4 dåser tun
  • 3 blade husblas
  • 3 dl Fromaige frais
  • saften fra ½ citron
  • friskkværnet peber - 4 runder
  • friskkværnet salt - en lille håndfuld
Opskriften givet en god portion mousse, gravide jeg vil sige til 2 personers frokost, ikke gravide mennesker vil nok sige 3-4.

Tunmoussen er virkelig nem og lave:
  1. Tunen hældes i en si, så vandet kan dryppe af
  2. husblas lægges i en skål med kold vand i ca. 5 min
  3. Fromaige fraisen, citronen, peber og salt blandes sammen med tunen i en skål.
  4. Tag husblasen op og læg den i en lille skål, varm den over et vandbad til det er smeltet
  5. Bland en lille smule af tunen i husblasen, hvorefter det blandes i resten af tunmoussen.
  6. Stil den på køl i min. 5 timer, fx i små forme så den er let at anrette.
  7. SPIS!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar